top of page

Blogul unui geograf

Peste 5000L de deșeuri au fost colectate în Bucegi de către studenți


În weekend-ul 9-10 martie, tineri și studenți din centrele universitare din București și Iași au participat la prima ediție a proiectului EcoTrip, organizat de Asociația Studenților Geografi. Acesta s-a desfășurat pe Valea Prahovei, vizând ecologizarea unui traseu montan puternic afectat de activitatea turistică, mai exact ruta Bușteni-Cascada Urlătoarea, cu retur spre Poiana Țapului.


Aproximativ 5000 litri de deșeuri au fost adunate de pe traseul în cauză. Activitatea de ecologizare a fost sprijinită de organizația Let`s do it, Romania! prin asigurarea sacilor menajeri și a mânușilor pentru colectarea deșeurilor, inițiativa fiind realizată cu aprobarea Administrației Parcului Natural Bucegi. Cei 30 de tineri, atât participanți, cât și voluntari din echipa de organizare, au beneficiat, pe lângă echipament adecvat, de sticle de apă asigurate de Azuga Alkaline Water și batoane proteice oferite de Redis Nutriție.


Pentru motivarea participanților, ecologizarea s-a desășurat sub forma unei competiții, aceștia fiind repartizați în echipe. La finalul activității, echipa cu cei mai mulți saci de deșeuri adunați a fost premiată, cadourile fiind asigurate de Cadou Inedit și Sacoșe-Bumbac.


Mihaela Ștefan, una dintre studentele voluntare din echipa de organizare, spune: Aș vrea să încep prin a spune că EcoTrip a devenit proiectul meu de suflet. Am avut ocazia să întâlnesc persoane minunate cu care, prin multă muncă și determinare, am reușit să ecologizăm traseul Cascada Urlatoarea în mai puțin de o zi. Sunt recunoscătoare pentru fiecare moment petrecut alături de aceste persoane, învățând unii de la alții să fim mai buni cu mediul înconjurător. În calitate de organizator pot spune că scopul proiectului a fost îndeplinit cu succes. Consider că am reușit să promovăm activitățile de ecologizare în rândul tinerilor, făcându-i conștienți de problemele cu care ne confruntăm. Am avut un total de 60 de saci cu deșeuri, lucru care m-a bucurat, dar și întristat. M-am bucurat că am reușit să ecologizăm acest traseu superb, dar îmi pare rău că nu sunt mai multe persoane implicate în combaterea problemelor de mediu. Îmi doresc ca pe viitor să existe mai multe ediții ale proiectului și ca mai mulți oameni să ni se alăture în lupta contra poluării!

Participanții la ecologizare au fost foarte încântați că au reușit să colecteze o cantitate impresionantă de deșeuri. Printre ei se regăsește și Marcel, unul dintre studenții participanți la prima ediție a EcoTrip. Acesta declară că EcoTrip este unul dintre cele mai importante proiecte, atât pentru noi ca studenți în cadrul Asociației Studenților Geografi, cât și pentru mediul înconjurător. Mergând pe teren și colectând deșeuri, m-am simțit mândru să contribui la binele mediului din țara noastră. Împreună cu toți cei cu care am mers pe traseu, am reușit să strângem peste 5000 litri de deșeuri, ceea ce este foarte mult și acest lucru m-a făcut să realizez cât de gravă este problema poluării, mai ales în zona montană în care noi ne-am desfășurat activitatea.


Proiectul EcoTrip a luat ființă în urma combinării a două proiecte de tradiție ale ASG: GeoEco, ce a avut trei ediții în trecut, fiind ecologizate zone urbane și periurbane din București și Iași, respectiv GeoTrip, cu câte peste trei ediții organizate în fiecare an universitar, începând cu anul 2016. Ideea de bază a fost combinarea unei drumeții montane cu ecologizarea zonei, fiind astfel o ediție pilot a acestui proiect. În urma colectării cu succes a unei cantități atât de mari de deșeuri și a impresiilor pozitive oferite de către tinerii participanți, concluzia este că EcoTrip va continua cu siguranță cu ediții viitoare.






Postări recomandate
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Postări recente
Arhivă
Căutare după taguri
No tags yet.
Urmăreşte-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page