Blogul unui geograf

GeoTrip Craiova

Experimentați și dornici de aventură, voluntarii Asociației Studenților Geografi, au organizat o nouă ediție a proiectului GeoTrip în luna noiembrie. Astfel, în weekendul 19-21 noiembrie a avut loc a X-a ediție, ediție culturală desfășurată la Craiova. Aceasta a avut drept scop vizitarea orașului și aflarea istoriei acestuia, dar și cunoașterea și apropierea participanților prin diferite activități și jocuri organizate.


Au fost trei zile pline de activități realizate împreună cu doamna asist. univ. dr. Zaharia Alexandra și cu opt studenți geografi de la Universitatea din Craiova. Pe parcursul acestora, participanții s-au bucurat de vizite la Muzeul de Artă, Parcul Nicolae Romanescu sau Casa Băniei, au vizionat piesa de teatru intitulată „Toc Toc”, interpretată la Teatrul Național „Marin Sorescu”, au participat la o seară de boardgames, unde s-au cunoscut mai bine și au legat prietenii, iar pe tot parcursul excursiei au fost împărțiți în echipe și au luat parte la un treasure hunt, care s-a terminat cu o probă educațională în ultima zi.


Am discutat cu câțiva membrii ai acestei ediții, care ne-au spus cum s-au simțit luând parte la acest proiect, povestindu-ne despre experiența pe care au avut-o în această ediție.Pișta Adrian face parte din echipa de organizare și ne-a răspuns la câteva întrebări:

- Ai fost organizator pentru prima dată în GeoTrip?

- Da, ba chiar a fost primul meu GeoTrip la care am participat.


- Cum ți s-a părut legătura dintre participanți și voi?

- Consider ca am reușit să creăm conexiuni cu toți participanții și că am rămas cu amintiri plăcute de care ne putem lega pe viitor.


- Ce primă amintire îți vine în minte legată de acest trip?

- Când mă gândesc la GeoTripul din Craiova, primele lucruri de care îmi amintesc sunt extazul și zâmbetele pe care le-am împărtășit cu participanții în timpul activităților.


- Cum te-a schimbat pe tine acest trip?

- În doar 3 zile am reușit să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare, am căpătat un sens al organizării timpului, dar și un grad mai mare de responsabilitate.


- Ai legat prietenii mai strânse cu voluntarii ASG în urma acestui trip?

- În timp ce pe unii voluntari de abia i-am cunoscut, cu alții am întărit prietenia deja existentă.


- Ce te-a determinat să participi ca organizator în acest trip?

- Am rămas plăcut surprins când am văzut ce apreciate sunt tripurile organizate de către ASG, așa că m-am înrolat și eu într-o astfel de experiență ca să văd cum este. Acum vreau să particip la cât mai multe astfel de excursii.


- Recomanzi și altor studenți și voluntari această experiență de organizator? Și dacă da, pentru ce anume?

- Recomand tuturor să participe la un astfel de trip, fie ca organizator, fie ca participant, distracția este asigurată. Pe lângă asta, ai oportunitatea să cunoști locuri și lucruri noi, dar și să legi prietenii noi.


- Ne poți da un feedback legat de activități?

- În acest scurt timp am reușit să asimilez foarte mu