top of page

Blogul unui geograf

GeoTrip Craiova

Experimentați și dornici de aventură, voluntarii Asociației Studenților Geografi, au organizat o nouă ediție a proiectului GeoTrip în luna noiembrie. Astfel, în weekendul 19-21 noiembrie a avut loc a X-a ediție, ediție culturală desfășurată la Craiova. Aceasta a avut drept scop vizitarea orașului și aflarea istoriei acestuia, dar și cunoașterea și apropierea participanților prin diferite activități și jocuri organizate.


Au fost trei zile pline de activități realizate împreună cu doamna asist. univ. dr. Zaharia Alexandra și cu opt studenți geografi de la Universitatea din Craiova. Pe parcursul acestora, participanții s-au bucurat de vizite la Muzeul de Artă, Parcul Nicolae Romanescu sau Casa Băniei, au vizionat piesa de teatru intitulată „Toc Toc”, interpretată la Teatrul Național „Marin Sorescu”, au participat la o seară de boardgames, unde s-au cunoscut mai bine și au legat prietenii, iar pe tot parcursul excursiei au fost împărțiți în echipe și au luat parte la un treasure hunt, care s-a terminat cu o probă educațională în ultima zi.


Am discutat cu câțiva membrii ai acestei ediții, care ne-au spus cum s-au simțit luând parte la acest proiect, povestindu-ne despre experiența pe care au avut-o în această ediție.



Pișta Adrian face parte din echipa de organizare și ne-a răspuns la câteva întrebări:

- Ai fost organizator pentru prima dată în GeoTrip?

- Da, ba chiar a fost primul meu GeoTrip la care am participat.


- Cum ți s-a părut legătura dintre participanți și voi?

- Consider ca am reușit să creăm conexiuni cu toți participanții și că am rămas cu amintiri plăcute de care ne putem lega pe viitor.


- Ce primă amintire îți vine în minte legată de acest trip?

- Când mă gândesc la GeoTripul din Craiova, primele lucruri de care îmi amintesc sunt extazul și zâmbetele pe care le-am împărtășit cu participanții în timpul activităților.


- Cum te-a schimbat pe tine acest trip?

- În doar 3 zile am reușit să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare, am căpătat un sens al organizării timpului, dar și un grad mai mare de responsabilitate.


- Ai legat prietenii mai strânse cu voluntarii ASG în urma acestui trip?

- În timp ce pe unii voluntari de abia i-am cunoscut, cu alții am întărit prietenia deja existentă.


- Ce te-a determinat să participi ca organizator în acest trip?

- Am rămas plăcut surprins când am văzut ce apreciate sunt tripurile organizate de către ASG, așa că m-am înrolat și eu într-o astfel de experiență ca să văd cum este. Acum vreau să particip la cât mai multe astfel de excursii.


- Recomanzi și altor studenți și voluntari această experiență de organizator? Și dacă da, pentru ce anume?

- Recomand tuturor să participe la un astfel de trip, fie ca organizator, fie ca participant, distracția este asigurată. Pe lângă asta, ai oportunitatea să cunoști locuri și lucruri noi, dar și să legi prietenii noi.


- Ne poți da un feedback legat de activități?

- În acest scurt timp am reușit să asimilez foarte multe cunoștințe cultural-istorice datorită activităților educaționale organizate prin tot orașul. Totodată, am reușit să cunosc oameni noi de care pot spune că au devenit din necunoscuți prieteni.


- Cum ai vedea GeoTripul în viitor?

- GeoTripul este un proiect aflat în continuă dezvoltare și cred că pe viitor se va bucura de o foarte mare atracție din partea studenților și a voluntarilor.


Pe lângă voluntarul organizator, participanții Alina Pieleanu și Vlad-Sebastian Oprea, dar și studentul de la Universitatea din Craiova, Kovacs Antonie, căruia i se spune Toni, ne-au mărturisit din experiența lor.


Povestește pe scurt experiența ta în GeoTrip-ul de la Craiova.

Alina: Pentru mine experiența Geotrip-ului de la Craiova a fost una interesantă, am cunoscut persoane care mi-au devenit prieteni, am văzut anumite lucruri din Craiova pe care nu le văzusem, chiar dacă am mers destul de des acolo și, sinceră să fiu, chiar pot spune că am plecat cu un super vibe de acolo și mă bucur că am putut lua parte la o asemenea experiență.

Toni: Pe scurt, cea mai tare experiență din ultima perioadă.

Vlad: A fost o experiență frumoasă pe care aș mai repeta-o.

Ai mai participat la proiectul GeoTrip?

Alina: Nu am mai făcut parte din proiectul GeoTrip, dar cu siguranță dacă voi avea ocazia mă voi implica.

Vlad: Nu, prima dată.

Toni: Nu, a fost pentru prima oară.


Cum au fost voluntarii (promptitudine, înțelegere, ajutor)?

Alina: Organizatorii au fost prompți și implicați. S-a văzut că și-au dat interesul pentru a ne oferi o experiență de neuitat. Au fost înțelegători și ne-au ajutat pe tot parcursul tripului explicându-ne toate activitățile pe care le-am desfășurat și pentru acest lucru îi felicit.

Vlad: S-au comportat frumos cu noi.

Toni: Toți voluntarii au fost cool rău, înțelegători, ajutau foarte mult și voiau sa îți sară în ajutor mereu. Foarte profesioniști, dacă pot zice așa, și au făcut experiența de 10 ori mai tare.


Cum ti s-au părut activitățile și ce ai învățat pe parcursul acestora?

Alina: Activitățile au fost extrem de interesante. Seara de teatru a fost super. Eu nu mai fusesem din clasa a IV-a, deci a fost o noutate într-un fel. Treasure hunt-ul a fost ceva ce nu am mai făcut niciodată, m-am simțit ca în Asia Express, mai bine zis „Craiova Express”. Am învățat multe lucruri pe care nu le știam de la muzeele vizitate și să lucrez mai bine în echipă.

Vlad: Activitățile au fost super interesante, mai ales treasure hunt-ul și am învățat mai multe despre orașul Craiova cu ajutorul muzeelor.

Toni: Activitățile au fost drăguțe, te scoteau uneori din zona ta de confort și asta m-a făcut să vreau mai multe activități. În plus, a fost fain pentru că eram mai mereu împreuna și dacă unul se făcea de râs, ne făceam cu toții.

Poți să ne povestești prima amintire pe care o ai în minte legată de acest Trip?

Alina: Prima amintire pe care o am din acest trip este în tren când am primit task-urile și a trebuit să fac poza cu domnul controlor care m-a refuzat :(

Vlad: Primul lucru la care mă pot gândi este seara de board games, a fost foarte mișto.

Toni: Prima amintire care îmi vine în minte este când am mers la Games District și am avut o seara tare faină, ne-am apropiat mai mult toți și a fost așa o atmosferă de prietenie.

Cum te-a schimbat pe tine acest trip?

Alina: Eu consider că acest trip m-a schimbat în bine, sincer, pentru că eu sunt o fire mai anxioasa, mai închisă în mine, iar acest trip a fost de mare ajutor pentru că m-a ajutat să comunic, să mă mai deschid în fața oamenilor și acest lucru a fost bine-venit.

Vlad: Nu m-a schimbat pe mine, dar a fost o experiență frumoasă.

Toni: Pai în primul rând m-a ajutat cu anxietatea socială și e serioasă treaba pentru că am mers la oameni când am avut treasure hunt-ul și îi întrebam chestii și nu prea îmi era rușine. Dar m-a făcut și să vreau să arăt orașul meu mai mult oamenilor.


Poți să ne oferi un feedback legat de activitățile de la cazare?

Alina: Cazarea a fost una ok. În opinia mea a fost curat în camere și mâncarea gustoasă.

Vlad: Nu am participat prea mult la ele în afară de înviorare care nu prea mi-a plăcut, dar cât am stat și am jucat cărți a fost super ok.

Ai repeta această experiență?

Alina: Aș repeta acesta experiență fără să stau pe gânduri! Abia aștept sa pot intra și eu în echipa de organizare.

Vlad: Da, evident.

Toni: Daa, aș repeta-o. Așa că vă mai aștept la Craiova.

Recomanzi și altor studenți acest proiect?

Alina: Aș recomanda din tot sufletul acest proiect și altor studenți deoarece vor cunoaște diferiți oameni și vor avea parte de amintiri frumoase.

Vlad: Desigur, nu ai ce sa pierzi.

Toni: Clar, recomand pentru că pe lângă experiența culturală pe care o trăiești, legi prietenii, te descoperi și pe tine și plus că e foarte fun totul.

Astfel, pe parcursul celor 3 zile, geografii au vizitat obiectivele principale din Craiova, au aflat diverse lucruri despre acestea, s-au plimbat și au luat parte la jocurile organizate, s-au distrat alături de colegii lor din Facultate si au legat conexiuni unii cu ceilalți. Muzeele, teatrul și parcurile vizitate au oferit participanților multe informații culturale, iar Treasure Hunt-ul, seara de boardgames și înviorările de dimineață au oferit distracția, care evident nu a lipsit. Oboseala nu a fost un obstacol pentru voluntarii ASG, așa că în fiecare zi activitățile au fost duse la bun sfârșit cu zâmbete, amintiri frumoase și prietenii legate.


autor: echipa GeoTrip

Postări recomandate
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Postări recente
Arhivă
Căutare după taguri
No tags yet.
Urmăreşte-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page