top of page

Blogul unui geograf

Masteranzii de la UB au avut practică în Bruxelles




Patruzeci de studenți de la Universitatea din București au participat la cea de-a X-a ediție a Stagiului Profesional în Instituții Europene, care a avut loc la Bruxelles, în perioada 11-15 februarie 2024. Studenții provin de la programele de masterat Evaluarea Integrată a Stării Mediului (EISM) și Politici de Mediu pentru Dezvoltare Durabilă (PMDD) din cadrul Facultății de Geografie și de la programul de licență Ecologie și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Biologie. Acestora li s-au alăturat studenți de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Ecologică din București și Universitatea "Ovidius" din Constanța.


Activitatea practică a fost susținută financiar de către Parlamentul European prin Unitatea Vizite și Seminarii, în calitate de grup multiplicator de opinie europeană. Studenții au fost coordonați de prof. univ. dr. Cristian Iojă, prof. univ. dr. Vasile Popa și lect. univ. dr. Andreea Niță, cadre didactice la Facultatea de Geografie a Universității din București, de la lect. univ. dr. Andrei Radovici, cadru didactic la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, și de lect. univ. dr. Mirela Paraschiv, cadru didactic la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a Universității „Ovidius” din Constanța.


În cadrul evenimentului, studenții au avut posibilitatea de a obține informații de primă mână de la reprezentanți ai Parlamentului European, ai Comitetului Economic și Social European, ai Comisiei Europene, ai Consiliului Uniunii Europene și ai Comitetului European al Regiunilor cu privire la modul în care funcționează instituțiile europene.

Studenții au vizitat, de asemenea, Centrul de Informare al Comisiei Europene, Stația de epurare a apelor uzate din Bruxelles, Muzeul Regal de Istorie Naturală, care adăpostește o colecție unică de paleontologie, mineralogie, antropologie, biologie animală și ecologie urbană, și Casa Europa, care oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei recente a Uniunii Europene.


Au fost desfășurate și plimbări în cadrul orașelor pentru a afla mai multe aspecte relevante pentru ecologia urbană din Bruges (în special gestionarea resurselor de apă și a componentelor istorice) și Bruxelles (infrastructura verde-albastră, gestionarea deșeurilor și a apelor uzate, gestionarea patrimoniului natural și controlul calității aerului).

Ne bucurăm că 17 generații ale masterelor din domeniul Știința mediului din Facultatea de Geografie au avut ocazia să participe la această experiență de-a lungul timpului.

Postări recomandate
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Postări recente
Arhivă
Căutare după taguri
No tags yet.
Urmăreşte-ne
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page