top of page

Blogul unui geograf

Student - Voluntar. Terteci Alexandru

Salut! Poate m-ai cunoscut sau ai trecut pe lângă mine și m-ai zărit în facultate în anii aceștia. Mi-ai văzut chipul și ai dispărut, la fel și eu te-am zărit și pe urmă am dispărut în sălile de curs și laboratoarele de lucrări practice.

Numele meu este Terteci Alexandru și în decurs de 5 ani am fost student al Facultății de Geografie în Universitatea din București. Am fost boboc, student în plină ascensiune, dar și veteran în anii de final.


Hai să îți spun o poveste despre studenție, voluntariat și oameni. Când am ajuns aici, în facultate, nu știam aproape pe nimeni. Aveam lângă mine câțiva colegi de liceu, chiar de clasă, dar fiecare a luat-o pe un drum diferit când vine vorba de integrarea în studenție: specializări diferite, orar diferit, cămine diferite. Eu am ajuns la specializarea Geografia Mediului, poate cea mai grea, dar și cea mai frumoasă, din punctul meu de vedere. După un prim semestru dur am supraviețuit și am prins mersul lucrurilor și rigoarea academică necesară.

Colegi ok, profesori ok, practică pe teren super mișto, totul liniște și pace, dar ceva totuși se întâmpla în facultate. Percepția mea de boboc de la acea vreme, dar și faptul că aveam prieteni în ani mai mari, mi-au dat de bănuit ceva neobișnuit, dar interesant. Era curentul schimbării, al veseliei, al bucuriei de a face ceva nu doar pentru tine, cât mai ales pentru cei din jurul tău.


O fată motivată până la Lună și o stație mai încolo, avea să schimbe fața unei organizații studențești. Veselia, motivația și spiritul de echipă au dat o expunere uriașă acestei organizații și toată lumea era conștientă că ceva important se întâmplă, inclusiv profesori, boboci sau studenți mai mari, toți vorbeau despre Asociația Studențiilor Geografi, #ASG. În termeni buni sau în ironii lumea în facultate era atentă și curioasă. Așa mi-au captivat și mie atenția și, treptat, cunoscând ușor, ușor 1, 2 oameni din acest grup, am zis că trebuie să încerc, că nu am nimic de pierdut.


Și așa am pășit în anul 2, alegând calea voluntariatului. De aici este istorie, cine știe cunoaște, iar cei care nu știu au auzit cândva, undeva, de la cineva. A accepta schimbarea este un lucru dificil, dar cu perseverență am ieșit ușor din mulțime și am rămas loial valorilor, reușind să-mi construiesc o mică "carieră" de vreo 4 ani.


Astfel am ajuns în lumea unor principii și valori, un loc în care poți găsi ce îți lipsește, prieteni, plimbări, momente și oameni. Cineva mi-a zis că "cine face voluntariat nu are ce face cu viața lui". Dar am reușit să demonstrez contrariul.


"Ești pregătit să oferi ceva pentru un scop comun ?"

Viața de voluntar este dincolo de rutină, de confort, de nou, este o aventură cu multe experiențe, care reușește să te schimbe destul de mult. Te duce la un nou TU, la ceva fain în care crezi și care te face să te bucuri că ai parte de momente pline de emoții care vor însemna ceva pentru tine în viitor.


Fii lumina celor din prezent și viitor pentru că:

"Munca bate talentul /când talentul nu muncește"

Am auzit vorba aceasta tot de la niște oameni interesanți. Student și Voluntar înseamnă o experiență importantă în studenție, tu alegi ce vrei să faci: proiecte până târziu în noapte, ședințe cu vibe și momente în trenul studenției tale.

Tu vei ști încotro trebuie să o iei, eu am avut povestea mea înscrisă în ani de muncă, în sute de studenți și oameni cunoscuți. Nu vreau să te pierd în detalii, ar fi muult prea multe de spus, dar vreau să știi că este frumos să îți mai oferi din timp celor de lângă tine, să fii ceva pentru ei și vei ști că totul merită atunci când împarți momente speciale din viata lor. Munte, mare, valuri și poteci înghețate, toate momentele le vei avea, fie că ai prieteni în voluntariat sau pur și simplu te bucuri de studenție, doar trăiește și călătorește.

Mereu o sa îmi fie dor de momente și de locuri dragi precum căminul Grozavesti , Amfiteatrul Mehedinți, holurile facultății și practic, de studenție.


Te salut de oriunde ai fi și trăiește după vibe-ul tău.

Mai jos vei regăsi momente din viața mea de studenție. Sper sa îți placă și sunt onorat că mi-ai citit mica poveste.🥺Mulțumesc.

autor: Terteci Alexandru

Postări recomandate
Postări recente