top of page

Blogul unui geograf

FotoPractica XXI: un mix de artă, instantaneu, știință și o perspectivă macro

În a doua jumătate a lunii mai a avut loc concursul nostru anual de fotografie, Fotopractica, aflat la cea de-a XXI- ediție.Anul acesta, cele patru categorii ale concursului au fost clasicele "artistic", "științific" și "instantaneu", cea de-a patra fiind aleasă de voluntarii echipei de organizare, și anume "macro".


Având în vedere că FotoPractica este un concurs dedicat tuturor studenților Universității din București, am recurs la o abordare mai specială a promovării. Pe lângă promovarea online, am decis că cel mai potrivit mod de a ajunge la studenți este de a comunica direct cu ei, dar pentru asta aveam nevoie de ceva special. Cum altfel le puteam atrage atenția, dacă nu abordându-i direct în curtea facultăților chiar cu o ramă în forma unui aparat foto?Prin urmare, am ajuns la mulți studenți ai Universității și i-am atras în cadrul concursului care a avut rezultate spectaculoase, ajungând la 63 de participanți. Fotografiile acestora au fost jurizate de 2 profesori din cadrul Facultății de Geografie, Clius Mioara și Olariu Bogdan și de 3 fotografi profesioniști: Toma Bonciu, Antonio Pavăl și Vio Darvas, cărora le mulțumim enorm pe această cale.


În final, câștigătorii primului loc al fiecărei categorii sunt: Stanciu Paul Sebastian (artistic), Mîță Andreea (științific), Marius-Iulian Rădulescu (instantaneu) și Florescu Ana-Maria (macro).


Stanciu Paul Sebastian- Categoria: Artistic

Mîță Andreea- Categoria: Științific

Marius-Iulian Rădulescu- Categoria: Instantaneu

Florescu Ana-Maria- Categoria: Macro

Le mulțumim sponsorilor noștri pentru că au făcut posibilă realizarea acestui proiect, și anume Avantaj Consulting, Școala de Fotografie RGB Photography, Empik Foto România și Emotion Albums, dar și Human Coffee întrucât ne-au primit cu drag la cafeneaua lor pentru desfășurarea premierii participanților.


autor: echipa FotoPractica

Postări recomandate
Postări recente