top of page

Blogul unui geograf

STUDENT LA GEOGRAFIE

Încă din primele zile de facultate mă gândeam că locul meu nu este aici.

Ce poate să-mi ofere această Facultate? Oare e cea mai bună alegere?

Dragă bobocule, sunt convinsă că îți pui și tu aceste întrebări sau dacă nu, o vei face mai târziu, dar scopul acestui articol este ca tu să privești lucrurile și dintr-o altă perspectivă.

Facultatea de Geografie nu este tocmai o facultate ușoară, dar este una dintre cele mai interesante. Geografia nu se rezumă doar la țări și capitale, câți munți și câte județe sunt în România, e mai mult de atât. Afli lucruri la care nici nu te așteptai, lucruri pe care le vezi zilnic și par banale. Totuși, pășind ușor prin cursuri, o să începi să privești ceea ce te înconjoară, dar cu alți ochi, cu ochi de geograf. De exemplu, o să afli că norii de pe cer au diferite denumiri în funcție de forma și înălțimea lor, vei afla cum au luat naștere diferitele forme de relief din jurul tău sau poate te gândești cum arăta totul înainte de apariția noastră, crede-mă, geologia și geografia fizică generală pot fi mai mult decât interesante. Nu spun că te vor fascina aceste domenii, dar o să descoperi multe altele care te vor face să devii cât mai curios.

Unul dintre lucrurile frumoase la această facultate este practica deoarece ai ocazia să te plimbi prin țară și să vezi locuri noi. Totodată vei putea înțelege mai bine unele teme abordate la cursuri. Suntem geografi, iar un traseu pe munte este de nelipsit. O să doară la început, nimeni nu s-a născut pregătit, dar crede-mă, când vei ajunge în vârf vei fi mândru de tine si de efortul depus.

Un geograf știe din toate domeniile câte puțin, preia informații din chimie, biologie, fizică, informatică, arhitectură, statistică, iar asta îl face important. Nu te gândi că n-o să reușești, totul depinde de motivația și interesul pe care îl acorzi domeniului studiat, depinde de tine dacă îți place ceea ce faci. Geografia are multe de oferit, iar profesorii de aici fac tot posibilul să ne împărtășească din cunoștințele acumulate.

Sunt studentă la Geografie și sunt mandră de asta, iar acum mă gândesc că locul meu chiar e aici.

Postări recomandate